Google+

6Google+ er et sosialt nettverk eid av Google Inc. Google+ er det nest største sosiale nettverket på verdensbasis, etter Facebook. Google+ mobil App ble mellom april og juni i 2013 brukt av 30 % av alle smarttelefoner. I USA brukte 92 % av smarttelefonene Google+ i samme periode. Mer enn 1,5 milliarder bilder blir lastet opp til Google+ hver uke.

Google+ blir skapt av brukerne selv, ved at de legger ut innhold som de deler enten offentlig eller bare med familie og venner.

Historie

Google+ ble lansert i 2011, og var i starten bare tilgjengelig for inviterte brukere. Nye brukere måtte være invitert av eksisterende brukere for å kunne registrere seg. 20.september 2011 ble nettstedet åpnet for alle over 18 år, uten at de trengte invitasjon. I 2012 kunne alle over 13 år registrere seg i USA og de fleste andre land, selv om noen land fortsatt har høyere aldersgrense.

Google+ vokste svært raskt i starten. På to uker fikk nettsiden 10 millioner brukere. Etter en måned passerte de 25 millioner brukere. I 2011 hadde nettstedet 40 millioner brukere. Google+ klarte å få 50 millioner brukere i løpet av tre måneder. Til sammenligning trengte Facebook 1325 dager på å få så mange brukere. På slutten av 2011 hadde Google+ 90 millioner brukere, og i oktober 2012 hadde siden mer enn 540 millioner brukere. Google+ er mest populært i USA og India.

I juli 2011 ble Google+ iPhone app den mest populære gratisapplikasjonen i Apple’s butikk.

Hva man kan bruke nettverket til

På Google+ kan du dele inn vennene dine i kretser. Du kan lage en krets for venner, en for familie, en for kollegaer og en for mer perifere venner. Mulighetene er uendelige. Kretsene gjør det mulig å dele ting med bare de rette folkene, slik du ville gjort i virkeligheten. Noe kan du dele bare med familien, andre ting kan du dele med venner, andre ting kan deles med sjefen og kollegaer. Det velger du selv.

Kretsene gjør også at du får oppdateringer når folk som er viktige for deg legger ut nye opplysninger. Da blir det lettere å følge med på hva som skjer i livene deres. Du kan dele viktige bilder og meldinger med familien din, og ha videosamtaler med inntil 10 personer samtidig.

Du velger selv hvor mye du vil dele med andre. Du kan velge å legge ut ting offentlig, eller bare dele ting med en bestemt krets. Du kan også dele ting bare med enkeltpersoner, dersom du ønsker det.

Google gir deg også mange tilleggsfunksjoner, som alle er koblet opp til Google+. Du kan søke på Google, Google Maps gir deg veibeskrivelser og kart, og du kan få nyhetsoppdateringer hvis du ønsker det.

Du kan søke etter venner og kjente, ved å søke på de gamle skolene dine, eller steder du har jobbet. Du kan også koble e-postkontoen din til Google+. Da finner du alle i adresseboken din som bruker Google+. I tillegg kan du bli med i grupper som deler de samme interessene som deg.

 

Privacy Policy