Hva er RSS?

rssOpprinnelig sto RSS for Rich Site Summary. Denne ble laget for å håndtere det utviklerne kalte ulike «kanaler». Vanligvis blir RSS brukt av vanlige nettbrukere, som kobler seg på RSS-feeds (kanaler) for å få informasjon til en egen klient. Mange nettlesere har RSS-funksjonalitet innebygd. Når du har funnet en side du liker informasjonen på, kan du legge til RSS-feeden og få alt nytt som er på ‘kanalen’ på samme sted. La oss si at du liker både VG og Dabladet – koble deg på begges RSS og du får nå nyheter fra begge to på samme sted. Du kan også bruke RSS for å automatisk oppdatere din egen webside med innhold som er relevant for nettsidens konsept og tema.

Mange vil kanskje hevde at å bruke en RSS-feed til å oppdatere siden er en latmannsutgave av det å drive nettsider på en manuell måte, og de har kanskje et poeng også. Men det er faktisk veldig mange anerkjente og populære sider som bruker denne løsningen, særlig sider som fungerer som en samleside for store mengder informasjon som det er vanskelig å få tid til å se gjennom for egen maskin. Det kan faktisk ta for lang tid til å lage en god RSS-liste for mange brukere, og da kan sider som har en godt utvalg RSS-feed være et bra valg. Det er selvsagt også veldig mange gode sider som velger å oppdatere sidene sine selv. Redaktørene på Casinovinnere.com, for eksempel, oppdaterer alt selv, ettersom de også legger til egen informasjon til den originale informasjonen, som sannsynligvis i mange tilfeller kommer fra en RSS-feed, men som er analysert av folkene bak siden. Disse oppdaterer siden på egen hånd hver dag for å sørge for at deres besøkende alltid har den siste, og ikke minst mest relevante, informasjonen for å vite hva som foregår. Og med tanke på at dette er et stort marked med mange aktører og mye som skjer er slike typer nettsider veldig nyttig for brukerne.

Både RSS og manuell oppdatering har åpenbart sine fordeler, men det er klart at den manuelle oppdateringen kanskje gir en nettside et mer personlig preg. Man kan kanskje merke litt lettere at en slik type side er et resultat av ærlig og godt håndverk.

Privacy Policy