Hvordan lager man en bra hjemmeside

11Selv om en bedrift har lang erfaring, og selger bra, er det ikke sikkert de klarer å lage en god hjemmeside.  Noen nettsider har dårlig grafikk, er lite brukervennlige og har utdatert informasjon som brukerne ikke er interessert i. Dette tiltrekker seg i hvert fall ikke nye kunder.

Man kan ikke lage en god nettside over natten. Man må tenke gjennom sidens oppbygning og innhold, og man må ha noen som kan skrive gode tekster og oppdatere innholdet med jevne mellomrom. Altfor mange nettsider blir sjelden eller aldri oppdatert. Da kan opplysningene være både uinteressante og uaktuelle.

Nettsidens innhold

Innholdet på nettsiden må være tilpasset målgruppen som skal bruke siden. Det er ikke sikkert brukerne er interessert i det samme som deg. Det er heller ikke lurt å legge ut altfor mye innhold, selv om du føler at det er mye du burde formidle. Du må skrive ut fra brukernes behov, ikke ut fra dine egne behov. Vurder siden fra brukernes synsvinkel. Skriv om ting de trenger, problemer de måtte ha, og hvordan de kan løse dem. Fortell brukerne hva firmaet ditt kan gjøre for dem.

Hjemmesiden skal fortelle hva firmaet ditt driver med, hvem dere er, og hvilke tjenester eller produkter dere tilbyr. Siden må også fortelle hvordan selskapet ditt er annerledes enn konkurrentene.

Lag en hjemmeside som brukerne får lyst til å komme tilbake til, og oppdater den jevnlig. Lag en fin bakgrunn, og bruk god og oversiktelig grafikk.

Skriv godt innhold, slik at hjemmesiden kommer høyt opp på listen over søkeresultater. Det hjelper ikke med søkeordoptimering dersom innholdet er dårlig.

Brukervennlighet

En brukervennlig side er en side der brukerne raskt finner det de leter etter. Brukervennlighet inkluderer godt innhold og en god navigasjonsløsning. Dette kan gjøres ved å lage en toppmeny og en sidemeny som gjør det enkelt å finne innholdet. Andre ting som gjør siden brukervennlig er riktig tekststørrelse, tekst som er inndelt i avsnitt, søkefunksjon, rask lasting av siden og tydelige knapper som viser vei til innholdet.

Sørg for at kontaktinformasjonen er lett tilgjengelig. Ta gjerne med en oversikt over de ansatte i firmaet, og inkluder e-post, telefonnummer og et kontaktskjema. Lag et nyhetsbrev brukerne kan melde seg på. Da kan du holde kontakten med dem, og oppdatere dem om nye produkter eller tjenester som blir utviklet.

Hjemmesiden kan med fordel kobles til sosiale medier. Den kan kobles til Facebooksider eller Twitterkontoer. På den måten øker også trafikken til nettsiden, og gjør det lettere å få nye kunder. Lag en deleknapp, slik at brukerne kan anbefale nettsiden din til venner, eller dele innholdet på profilen sin.

Sørg for at hjemmesiden er tilpasset både PC, nettbrett og mobiler. Husk at mange bruker nettbrett og mobil når de surfer på nettet. Disse skjermene er mye mindre enn PC-skjermen, og dette må du ta hensyn til når du lager nettsiden. Før hadde hjemmesidene en fastsatt bredde, men nå er de fleste responsive, som gjør at de tilpasser seg skjermen de vises på.

Privacy Policy