Hvordan ser en bra hjemmeside ut

12En bra hjemmeside må først og fremst være oversiktlig og brukervennlig. Det må være raskt og enkelt å finne fram til informasjonen på siden. Mange brukere kommer til en nettside via en søkemotor. I så fall har de søkt etter noe spesielt, og leter etter informasjon om dette. Hvis de kommer til hjemmesiden din gjennom et slikt søk, er det viktig at nettsiden faktisk inneholder opplysninger om det de leter etter. Hvis de kommer til siden, og den ikke er interessant eller relevant, vil de forlate siden igjen, uten å lese videre. Derfor er det viktig at hovedsiden tydelig forteller hva siden handler om, og hvilke opplysninger leserne kan forvente å finne der.

Hovedside og undersider

Del inn hjemmesiden i en hovedside og undersider. Hovedsiden skal vise hva siden inneholder. Den må være svært oversiktlig, slik at brukerne raskt ser om siden inneholder det de trenger eller ikke. Ikke kast bort brukernes tid.

Begynn med en rask oversikt over hva du eller firmaet selger. Gi tydelig informasjon, fortell hvem produktet egner seg for, og hva det koster. Ikke begynn med sammenligninger. Hold deg til fakta.

Detaljer om produktet og bestillingsmuligheter kan plasseres på en underside. Opplysninger om firmaet og kontaktdetaljer legges også på en underside. Sett opp en enkel meny, slik at brukerne raskt kan klikke seg til den undersiden de er interessert i. Det vanligste er å plassere slike menyer på siden av teksten eller øverst på siden. Det kan hende du foretrekker at brukerne leser alle undersidene på hjemmesiden din, men brukerne kommer ikke til å gjøre det. De vil ha rask informasjon. Dersom de finner det de leter etter, kan det hende de blir værende lenger på siden, og leser mer. Men dersom de ikke finner noe interessant, forlater de siden.

Skriv interessant innhold.

Bruk tid på å skrive godt innhold. Selv om hovedformålet med siden er å selge varer eller tjenester, bør siden være informativ, og informasjonen må være relevant og interessant. Kjedelig informasjon selger ikke varer. Selvsagt må produktdetaljer og priser være med, men dette kan plasseres på en egen side, slik at de som ønsker å lese det kan klikke seg til denne siden.

Pass på at hjemmesiden ikke inneholder unyttig eller uaktuell/utdatert informasjon. Oppdater siden ofte. Vær alltid ærlig om prisene. Sørg for at prisen som vises er den faktiske prisen, og ikke en gammel pris.

Pass på å ikke skryte for mye av deg selv og firmaet ditt. Nettsiden skal være tilpasset brukerne og kundene, ikke firmaet. Ikke skryt av hvor mange kunder firmaet har, eller hvilke priser og utmerkelser dere har fått. Ikke skryt av hvor dyktige de ansatte er, eller hvor mye bedre dere er enn konkurrentene.  For mye skryt kan virke mot sin hensikt, og få siden til å virke useriøs.

Ikke skryt av produktet og sammenlign det med konkurrerende produkter. Konsentrer deg om faktaopplysninger. Fortell tydelig hvilke varer eller tjeneste du selger, og hold deg til fakta om egne produkter. Vis tydelig hva varer og tjenester koster.

 

Privacy Policy