LinkedIn

link

Det sosiale nettverket LinkedIn brukes mest i forretningsøyemed. Selskapet ble stiftet i 2002, og lansert for brukerne i 2003. Nå har tjenesten 200 millioner brukere over hele verden.

Hos LinkedIn kan brukerne samle profesjonelle kontakter og forbindelser. Brukerne kan finne jobb, eller ansette folk. De kan også bruke tjenesten til å bli oppdaget. Noen av brukerne er betalende kunder, men flertallet er gratismedlemmer. I Norge er det mer enn 100 000 personer som bruker tjenesten. LinkedIn har hovedkvarter i California, og selskapet ble børsnotert på Nasdaq i 2011.

Brukerne lager profiler som inneholder samme informasjon som en CV, som utdannelse, jobberfaring, nåværende jobb og medlemskap i organisasjoner. De kan også legge ut bilder og statusoppdateringer. Brukerne kan invitere andre brukere til å bli kontakter, og må oppgi hvordan de kjenner hverandre. Dette danner et nettverk, der brukerne er i samme nettverk som sine venner, venners venner, og vennene til venners venner.

Man kan også be om introduksjoner, og anbefale hverandre. Man linkes til de organisasjonene man har oppgitt i CV-en sin, og kan oppgradere kontoene for å få flere funksjoner.

LinkedIn brukes ofte til å ansette folk, og er et slags profesjonelt svar på Facebook. Siden finnes bare på engelsk.

Privacy Policy