YouTube

Youtube er et nettsted der folk kan legge ut videoer, og dele dem både med venner og ukjente. Nettstedet ble opprettet i 2005, og kjøpt opp av Google i 2006. Først var videoene begrenset til 10 minutters lengde, men denne begrensingen ble senere utvidet til 15 minutter. I 2010 begynte siden med utleie av filmer i enkelte land, men nettstedet er hovedsakelig kjent for brukernes egne videoklipp. Brukerne kan anbefale videoer til venner, og de kan kommentere videoene.

Nettsiden har strenge retningslinjer for hva brukerne kan legge ut, men de kontrollerer ikke videoene før de blir gjort tilgjengelige. Det er opp til andre brukere å si fra dersom de synes en video er upassende, eller bryter med retningslinjene. Det er forbudt å legge ut kopibeskyttet materiale, men slikt materiale blir heller ikke fjernet før noen klager.

I 2012 ble det vist mer enn 4 milliarder videoer på Youtube hver dag. Det ble også lastet opp mer enn 60 timer med nye videoer hver dag. Youtube er et av de mest populære nettstedene i verden, men er også forbudt i enkelte land, ettersom myndighetene i disse landene frykter at opposisjonelle kan legges ut politisk innhold der, og samle støtte mot myndighetene.

you

Privacy Policy